Vanilkový řez s krémem ze zakysané smetany
Jednoduchý a rychlý dezert...protože přece v jednoduchosti je krása:)
Suroviny
KORPUS | |
200g | PREMIUM SWEET Bezlepková směs pro sladké pečení |
80g | cukru krupice |
5g | kypřícího prášku |
2 | vejce |
60ml | řepkového oleje |
100ml | vlažné vody nebo mléka |
Šťáva a kůra z půlky citronu | |
špetka pravé vanilky nebo trocha vanilkového cukru | |
KRÉM | |
200ml | šlehačky ke šlehání |
1 PL | zakysané smetany |
1 PL | moučkového cukru |
trocha vanilkového cukru | |
Trocha citronové kůry | |
Kakao na posypání nebo ovoce a ořechy na dozdobení | |
Příprava
V míse smícháme sypké suroviny. V druhé míse smícháme tekuté – vodu, olej, citronovou šťávu, vejce. Do sypkých surovin vlijeme tekuté a metličkou smícháme. Vlijeme do formy (pokud nemáme jednorázovou formu, tak formu vystříkáme, nemusíme vysypávat). Pečeme na menším plechu na 160 stupňů asi 20-25 minut. Upečení můžeme zkontrolovat píchnutím špejlí doprostřed korpusu. Pokud je špejle suchá, je korpus upečený. Necháme vychladnout. Vyšleháme vychlazenou šlehačku s cukrem a potom už jen ručně vmícháme zakysanou smetanou a citronovou kůrou. Natřeme na vychladlý korpus, posypeme kakaem nebo dozdobíme ovocem a necháme vychladnout.