Vanilkový řez s krémem ze zakysané smetany


Jednoduchý a rychlý dezert...protože přece v jednoduchosti je krása:)

Suroviny

KORPUS
200g PREMIUM SWEET Bezlepková směs pro sladké pečení
80g cukru krupice
5g kypřícího prášku
2 vejce
60ml řepkového oleje
100ml vlažné vody nebo mléka
Šťáva a kůra z půlky citronu
špetka pravé vanilky nebo trocha vanilkového cukru
KRÉM
200ml šlehačky ke šlehání
1 PL zakysané smetany
1 PL moučkového cukru
trocha vanilkového cukru
Trocha citronové kůry
Kakao na posypání nebo ovoce a ořechy na dozdobení

Příprava

V míse smícháme sypké suroviny. V druhé míse smícháme tekuté – vodu, olej, citronovou šťávu, vejce. Do sypkých surovin vlijeme tekuté a metličkou smícháme. Vlijeme do formy (pokud nemáme jednorázovou formu, tak formu vystříkáme, nemusíme vysypávat). Pečeme na menším plechu na 160 stupňů asi 20-25 minut. Upečení můžeme zkontrolovat píchnutím špejlí doprostřed korpusu. Pokud je špejle suchá, je korpus upečený. Necháme vychladnout. Vyšleháme vychlazenou šlehačku s cukrem a potom už jen ručně vmícháme zakysanou smetanou a citronovou kůrou. Natřeme na vychladlý korpus, posypeme kakaem nebo dozdobíme ovocem a necháme vychladnout.