Rýžové "nebeské" palačinky
Nebeské jsou proto, že se rozplývají a jsou krásně nadýchané:) Asi na 6 klasických palačinek
Suroviny
125g | S-B-L Rýžová mouka hladká |
2 | vejce |
10g | RAMDAM Vanilkový cukr |
10g | cukru krupice |
160ml | kokosového mléka |
špetka soli | |
pár kapek citronové šťávy | |
JAHODOVÝ TOPPING | |
125g | jahod |
2 PL | cukru |
1-2 PL | kukuřičného škrobu |
Příprava
Jahody nakrájíme na malé kousky. Zasypeme cukrem a necháme projít varem. Pustí nám vodu, kterou potřebujeme provařit, aby topping nakonec nezřídl. Asi po 5 minutách varu a stálého míchání přidáme škrob, který si předtím smícháme s trochou vody (asi 4-5 PL), necháme 1-2 minuty provařit. Množství škrobu nezvyšujeme, aby nevznikl škraloup nebo puding. Vajíčka nejprve našleháme jemně vidličkou, aby se spojil žloutek a bílek. Přidáme sůl, cukr a mléko, zamícháme, vsypeme mouku a ručním šlehačem nebo tyčovým šlehačem šleháme, dokud nevznikne hladké tekuté těsto. nakonec přidáme pár kapek citronové šťávy. (pozor, ale ne moc! citron zahušťuje..) Do pánve kápneme trochu oleje, nalijeme naběračkou těsto a necháme na mírném ohni spojit. Opatrně obracečkou otočíme na druhou stranu a opečeme. Palačinky složíme na půlku a zase na půlku, aby nám vznikl pěkný trojuhelníkový tvar, polijeme toppingem a pocukrujeme. A co teď? Teď už máte prázdný talíř:)
Doporučení
Pozor! pokud necháte velký oheň pod pánví, palačinky ztvrdnou. Pěkně pozvolna a výsledek bude stát za to! Místo jahod můžeme zvolit jakékoliv jiné ovoce (pozor, jablka a hrušky vařit aspoň 15 minut!)