Meruňkový koláč


Další z bezlepkových, bezmléčných a bezlaktozových jogurtů je tu:) Meruňky jsou už asi pryč, ale úplně v pohodě nahradíte jiným "aktuálním" ovocem:)

Suroviny

2 vejce
125g jogurtu nebo aletrnativy jogurtu
120g mléka nebo rostlinné aleternativy
210g PREMIUM SWEET Sladké pečení
6g kypřícího prášku
100g rýžového/agávového sirupu; můžete použít ale i cukr ve stejném poměru
2 ČL vanilkový cukr
50g řepkového
3 meruňky nebo hrst sezónního ovoce

Doba přípravy

10 minut + 40 minut pečení

Příprava

Ovoce si omyjeme a necháme okapat. V míse smícháme sypké suroviny, ve druhé pak tekuté. K tekutým surovinám přisypáváme sypké a mícháme, dokud nevznikne hladké těsto. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů, plech vyložíme pečícím papírem nebo jej vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto nalijeme na plech, pokladame ovocem. Pečeme asi 40 minut - dokud buchta nezezlátne a nezačne se odlepovat od krajů. Krájíme po vychladnutí.

Doporučení

Pokud máte rádi, můžete posypat těsto drobenkou a strouhanými ořechy - obyčejná buchta se tak v rychlosti stane elegantnější:)