Meruňkový koláč
Další z bezlepkových, bezmléčných a bezlaktozových jogurtů je tu:) Meruňky jsou už asi pryč, ale úplně v pohodě nahradíte jiným "aktuálním" ovocem:)
Suroviny
2 | vejce |
125g | jogurtu nebo aletrnativy jogurtu |
120g | mléka nebo rostlinné aleternativy |
210g | PREMIUM SWEET Sladké pečení |
6g | kypřícího prášku |
100g | rýžového/agávového sirupu; můžete použít ale i cukr ve stejném poměru |
2 ČL | vanilkový cukr |
50g | řepkového |
3 | meruňky nebo hrst sezónního ovoce |
Doba přípravy
10 minut + 40 minut pečení
Příprava
Ovoce si omyjeme a necháme okapat. V míse smícháme sypké suroviny, ve druhé pak tekuté. K tekutým surovinám přisypáváme sypké a mícháme, dokud nevznikne hladké těsto. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů, plech vyložíme pečícím papírem nebo jej vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto nalijeme na plech, pokladame ovocem. Pečeme asi 40 minut - dokud buchta nezezlátne a nezačne se odlepovat od krajů. Krájíme po vychladnutí.
Doporučení
Pokud máte rádi, můžete posypat těsto drobenkou a strouhanými ořechy - obyčejná buchta se tak v rychlosti stane elegantnější:)