Lemoncake bez lepku, mléka a laktozy


Rychlá chutná bábovka, která se zavděčí vždy, kdy je potřeba:) P.S. Fantazii se meze nekladou:)

Suroviny

4 vejce
135g krupicového cukru
10g vanilkového cukru
125g rostlinného tuku pokojové teploty
200g PREMIUM SWEET Sladké pečení 1000g
8g kypřícího prášku
150ml kokosového mléka
šťáva ze dvou citronů
kůra z 1 citronu
tuk a kokos na vysypání formy (pokud nemůžete kokos, tak rýžovou krupičku EXTRUDO)

Doba přípravy

15 minut + 20-35 minut pečení

Příprava

Ve šlehači nechejte utřít tuk pokojové teploty s cukrem. (pokud máte robot, použijte metlu "K"). V druhé míse odvážíme mouku. Ve velké sklenici prošlehejte vidličkou kokosové mléko a vajíčka. K utřenému tuku s cukrem přilijte pomalu tekutou směs, po smíchání přidejte sypkou směs mouky a kypřícího prášku. Nechte ve šlehači spojit v těsto - nemělo by být klasické tekuté, jako třeba na bábovku, ale spíše hutnější. Vymažte formu tukem a vysypte kokosem nebo krupičkou, předehřejte troubu na 180 stupňů (horkovzduch; elektrickou na 190 stupňů). Ve vyhřáté formě pečeme asi 35 minut - pokud pečete ve vysoké formě. Pokud budete chtít péct něco ve stylu bublaniny, pak pečení postačí cca 20-25 minut! krájíme po vychladnutí.

Doporučení

Kokosový krém můžete nahradit vodou nebo jiným mlékem s ohledem na Vaši dietu.