Lemoncake bez lepku, mléka a laktozy
Rychlá chutná bábovka, která se zavděčí vždy, kdy je potřeba:) P.S. Fantazii se meze nekladou:)
Suroviny
4 | vejce |
135g | krupicového cukru |
10g | vanilkového cukru |
125g | rostlinného tuku pokojové teploty |
200g | PREMIUM SWEET Sladké pečení 1000g |
8g | kypřícího prášku |
150ml | kokosového mléka |
šťáva ze dvou citronů | |
kůra z 1 citronu | |
tuk a kokos na vysypání formy (pokud nemůžete kokos, tak rýžovou krupičku EXTRUDO) |
Doba přípravy
15 minut + 20-35 minut pečení
Příprava
Ve šlehači nechejte utřít tuk pokojové teploty s cukrem. (pokud máte robot, použijte metlu "K"). V druhé míse odvážíme mouku. Ve velké sklenici prošlehejte vidličkou kokosové mléko a vajíčka. K utřenému tuku s cukrem přilijte pomalu tekutou směs, po smíchání přidejte sypkou směs mouky a kypřícího prášku. Nechte ve šlehači spojit v těsto - nemělo by být klasické tekuté, jako třeba na bábovku, ale spíše hutnější. Vymažte formu tukem a vysypte kokosem nebo krupičkou, předehřejte troubu na 180 stupňů (horkovzduch; elektrickou na 190 stupňů). Ve vyhřáté formě pečeme asi 35 minut - pokud pečete ve vysoké formě. Pokud budete chtít péct něco ve stylu bublaniny, pak pečení postačí cca 20-25 minut! krájíme po vychladnutí.
Doporučení
Kokosový krém můžete nahradit vodou nebo jiným mlékem s ohledem na Vaši dietu.