Jahodový koláč s mandlemi


"hrníčková" rychlovka - asi tak, jako když se stěhujete a váha prostě zmizí...

Suroviny

2 hrnky S-B-L Premium SWEET Bezlepková směs na sladké pečení
1 a 1/2 hrnku moučkového cukru
3/4 hrnku oleje
1 a 1/2 hrnku rýžového mléka
1,5 ČL kypřícího prášku
3 vejce
špetka soli
jahody
mandle

Doba přípravy

Těsto: cca 15 minut, pečení: 25-30 minut.

Příprava

Smícháme sypké suroviny, zašleháme mléko a vejce, nakonec vešleháme vejce. Předehřejeme troubu na 160 stupňů, vymažeme plech tukem nebo použijeme pečící papír. Těsto vlijeme a rozetřeme na plech/ do formy, poklademe jahodami a zasypeme mandlemi. Krájíme po vychladnutí.

Doporučení

Můžeme zasypat drobenkou. Místo rýžového mléka můžeme přidat klidně jen vodu nebo jiné rostlinné mléko.