Jahodový koláč s mandlemi
"hrníčková" rychlovka - asi tak, jako když se stěhujete a váha prostě zmizí...
Suroviny
2 hrnky | S-B-L Premium SWEET Bezlepková směs na sladké pečení |
1 a 1/2 hrnku | moučkového cukru |
3/4 hrnku | oleje |
1 a 1/2 hrnku | rýžového mléka |
1,5 ČL | kypřícího prášku |
3 | vejce |
špetka soli | |
jahody | |
mandle |
Doba přípravy
Těsto: cca 15 minut, pečení: 25-30 minut.
Příprava
Smícháme sypké suroviny, zašleháme mléko a vejce, nakonec vešleháme vejce. Předehřejeme troubu na 160 stupňů, vymažeme plech tukem nebo použijeme pečící papír. Těsto vlijeme a rozetřeme na plech/ do formy, poklademe jahodami a zasypeme mandlemi. Krájíme po vychladnutí.
Doporučení
Můžeme zasypat drobenkou. Místo rýžového mléka můžeme přidat klidně jen vodu nebo jiné rostlinné mléko.