Bezmléčná vajíčková pomazánka
Vynikající a rychlá vajíčková pomazánka.
Suroviny
3 ks | uvařená vejce |
15 cm | pórku nakrájeného najemno |
3 PL | rostlinného tuku (bez syrovátky, sušeného podmáslí apod.) |
1 ČL | hořčice |
1 ČL | soli |
1 ks | nakládaná okurka |
100g | šunky nejvyšší jakosti (tzn. bezlepkové a bez E621 - glutamanu sodného) |
70g | Kaše mišutky |
100 ml | horké vody |
Doba přípravy
15 minut
Příprava
Kaši rozmícháme v teplé vodě, v případě potřeby dosypeme tak, aby vznikla hustá kaše. Necháme zchladnout, zatím co připravujeme další suroviny. Pórek si pokrájíme na plátky a pak kolmo na malé kostičky. Vejce pokrájíme buď přímo v kráječi nebo stačí nahrubo velkým kuchyňským nožem. Šunku nakrájíme na kostečky, okurku nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme lžíci hořčice, 3 polévkové lžíce rostlinného tuku, dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme vlažnou kaši a šlehačem vyšleháme.
Doporučení
Pokud požijete studenou kaši, mohou se Vám objevit hrudky a kaše a tuk se spolu tak pěkně nespojí, jako kdyby se použila kaše vlažná. Vejce není třeba krájet na malé kostečky, šlehač to vyřeší za nás:) Pórek můžete nahradit cibulí - my kvůli dětem dáváme raději porek...