Bezmléčná vajíčková pomazánka


Vynikající a rychlá vajíčková pomazánka.

Suroviny

3 ks uvařená vejce
15 cm pórku nakrájeného najemno
3 PL rostlinného tuku (bez syrovátky, sušeného podmáslí apod.)
1 ČL hořčice
1 ČL soli
1 ks nakládaná okurka
100g šunky nejvyšší jakosti (tzn. bezlepkové a bez E621 - glutamanu sodného)
70g Kaše mišutky
100 ml horké vody

Doba přípravy

15 minut

Příprava

Kaši rozmícháme v teplé vodě, v případě potřeby dosypeme tak, aby vznikla hustá kaše. Necháme zchladnout, zatím co připravujeme další suroviny. Pórek si pokrájíme na plátky a pak kolmo na malé kostičky. Vejce pokrájíme buď přímo v kráječi nebo stačí nahrubo velkým kuchyňským nožem. Šunku nakrájíme na kostečky, okurku nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme lžíci hořčice, 3 polévkové lžíce rostlinného tuku, dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme vlažnou kaši a šlehačem vyšleháme.

Doporučení

Pokud požijete studenou kaši, mohou se Vám objevit hrudky a kaše a tuk se spolu tak pěkně nespojí, jako kdyby se použila kaše vlažná. Vejce není třeba krájet na malé kostečky, šlehač to vyřeší za nás:) Pórek můžete nahradit cibulí - my kvůli dětem dáváme raději porek...