Bramboráky se špenátem sypané sýrem
Suroviny
Špenát | |
1 sáček/vanička | čerstvého špenátu nebo 1 balíček mraženého |
1 | cibule |
2 | stroužky česneku |
1 | vajíčko |
sůl, pepř | |
3-4 PL | Hrašky |
2 PL kysané smetany nebo pomazánkového másla na zjemnění | |
Bramboráky | |
6 | brambor (4 nastrouhané nahrubo, 2 najemno) |
2 | vajíčka |
sůl, pepř, majoránka, kmín | |
4 stroužky | česneku |
100g | NATURAL kukuřičné hladké mouky |
nastrouhaný sýr na posypání (v případě bezmléčné varianty - rostlinný sýr) | |
Příprava
Na másle/sádle zesklovatíme cibuli. Pokud použijeme čerstvý špenát, tak necháme spařit, pokud použijeme mražený protlak, necháme rozpustit na cibulce a zalijeme v obou případech trochou vody. Čerstvý špenát po spaření rozmixujeme. Přidáme česnek, dochutíme solí a pepřem, zahustíme Hraškou. Zjemníme kysanou smetanou nebo pomazánkovým máslem. Nastrouhané brambory osolíme a necháme pustit vodu. Tu pak slijeme, přidáme vejce, česnek, sůl pepř, majoránku a kmín. Nakonec přisypáváme mouku do středně husté směsi. Smažíme na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova. Bramboráky dáme na talíř, polijeme špenátem a posypeme sýrem.
Doporučení
Vystačí na 4 dospělé porce + bramboráky zbydou k dojedení jen tak na chuť:) Pro křupavější bramboráky můžeme nahradit 1/3 hladké mouky za polohrubou.