Bramboráky se špenátem sypané sýrem


Suroviny

Špenát
1 sáček/vanička čerstvého špenátu nebo 1 balíček mraženého
1 cibule
2 stroužky česneku
1 vajíčko
sůl, pepř
3-4 PL Hrašky
2 PL kysané smetany nebo pomazánkového másla na zjemnění
Bramboráky
6 brambor (4 nastrouhané nahrubo, 2 najemno)
2 vajíčka
sůl, pepř, majoránka, kmín
4 stroužky česneku
100g NATURAL kukuřičné hladké mouky
nastrouhaný sýr na posypání (v případě bezmléčné varianty - rostlinný sýr)

Příprava

Na másle/sádle zesklovatíme cibuli. Pokud použijeme čerstvý špenát, tak necháme spařit, pokud použijeme mražený protlak, necháme rozpustit na cibulce a zalijeme v obou případech trochou vody. Čerstvý špenát po spaření rozmixujeme. Přidáme česnek, dochutíme solí a pepřem, zahustíme Hraškou. Zjemníme kysanou smetanou nebo pomazánkovým máslem. Nastrouhané brambory osolíme a necháme pustit vodu. Tu pak slijeme, přidáme vejce, česnek, sůl pepř, majoránku a kmín. Nakonec přisypáváme mouku do středně husté směsi. Smažíme na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova. Bramboráky dáme na talíř, polijeme špenátem a posypeme sýrem.

Doporučení

Vystačí na 4 dospělé porce + bramboráky zbydou k dojedení jen tak na chuť:) Pro křupavější bramboráky můžeme nahradit 1/3 hladké mouky za polohrubou.