Zeleninová polévka s vejcem


Suroviny

1 cibule
2 mrkve
1 petržel
1/4 celeru
2 brambory
2 stroužky česneku
1 červená paprika
1 vajíčko
2 ČL RAMDAM Bylinkové máslo
3 PL EXTRUDO cizrnové mouky
pórek na ozdobení/dochucení

Příprava

Na sádle (másle/rostlinném tuku na vaření/pečení) necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, nasekaný česnek, papriku a lehce osmahneme, přidáme brambory nakrájené na malé kousky, zasypeme cizrnovou mouku (necháme lehce obalit zeleninu), zalijeme vodou (cca 1 litr), řádně promícháme, aby se polévka nepřichytla ke dnu, přidáme RAMDAM Bylinkové máslo. Necháme vařit pod pokličkou asi 20 minut, případně dochutíme. Do polévky klepneme vajíčko a zamícháme. Můžeme dohustit, pokud je konzistence nevyhovující. Na talíři dozdobíme čerstvým pórkem, který nám polévku příjemně dochutí.

Doporučení

Místo cizrnové mouky lze použít mouku pohankovou, fazolovou nebo Hrašku. Nahradit můžeme také instantními kašemi (pohanková, jáhlová, rýžová/jemná rýžová krupička)-jen pozor na složení, aby nebyly doslazované.