Borůvkovo-čokoládový koláč RUMINI


Koláč s borůvkami, čokoládou a mandlemi, který nadchne svojí jednoduchostí a chutí...přidáte šlehačku na dozdobení a máte výborný a elegantní zákusek na světě:)

Suroviny

3 vejce
200g cukru krystal
100ml oleje
100ml rýžového mléka
6g NATURAL Kypřící prášek s vinným kamenem
300g RUMINI Univerzální směs
špetka mleté vanilky
citronová kůra
hrst borůvek
hrst hořké čokolády
tuk na vymazání formy
hrst mandlí

Doba přípravy

15 minut příprava + 25-30 minut pečení

Příprava

Předehřejeme troubu na 170 stupňů. Vyšleháme vejce, cukr a olej do pěny. Za stálého šlehání přiléváme pomalu rýžové mléko. Smícháme v míse mouku, kypřící prášek, vanilku a přidáme do vaječné pěny. Není potřeba prosývat přes sítko, stačí vsypat do šlehače. šleháme na střední stupeň dokud se nespojí v hladké těsto. Nakonec přidáme citronovou kůru. Formu na dort o průměru 24cm vystříkáme separačním tukem nebo vymažeme sádlem/tukem na pečení. Není potřeba dál vysypávat moukou. Vlijeme do formy těsto, posypeme borůvkami, čokoládou a mandlemi. Upečený koláč se odlepuje od okrajů. Po upečení necháme chvíli vychladnout, potom pocukrujeme moučkovým cukrem.

Doporučení

Pokud nemáte rýžové mléko, použijte klidně kokosové, mandlové...Pokud Vám nevadí mléčná bílkovina i laktoza, použijte klasické mléko. A pokud máte chuť na vlhčí koláč, zaměňte místo mléka tvaroh nebo jogurt:)