Jak použít samokypřící mouku?


dobrý den, dostala jsem bezlepkovou mouku "samokypřící směs bílá bez lepku a "směs bílá bez lepku" - oceněná za kvalitu, ale nenašla jsem na tento typ mouky žádný recept, každá bezlepková mouka má svoje - tj. jiný poměr vody,mléka,droždí atd. Prosím můžete mi v tomto směru poradit? děkuji


Dobrý den, podle toho, co píšete, se jedná pravděpodobně o mouku značky DOVESFARM? Pokud ano, tak s touto moukou mám zkušenosti takové, že ji lze nahradit běžným poměrem, jako u "lepkových" receptů. Samokypřící směs se mi osvědčila především při pečení koláčů a buchet, jak na klasická šlehaná/třená těsta, tak i na kynutá (zde se nemusí již přidávat kvasnice). Vyzkoušen mám tento poměr: 20 dkg samokypřící mouky, 25 dkg cukru, 4 vejce, 2 dcl mléka/vody, vanilkový cukr. Nejprve vyšlehám tuhý sníh, potom utřít nebo vyšlehat vejce s cukrem, nakonec prosít mouku a přidat mléko/vodu (vlažnou). Můžete použít jako základ pro bublaninu nebo jiné ovocné koláče, bábovku, muffiny...Vždy je potřeba ale přihlédnout k tomu, jak se Vám podaří těsto spojit - někdy třeba nekvalitní mléko nebo vejce může způsobit, že bude potřeba přidat mouku/vodu/mléko. ˇMůžete přidat třeba kakao na obarvení těsta nebo kokos na dochucení a podobně:) Pěkný den